استابلایزر یا در اصطلاح عام ترانس برق خانگی نوعی از تجهیزات منبع تغذیه است. که می تواند ولتاژ خروجی را به طور خودکار تنظیم کند. عملکرد آن تعادل ولتاژ منبع تغذیه است. که نوسان زیادی دارد و به تجهیزات الکتریکی در محدوده مقدار تعیین شده نیاز ندارد. به طوری که مدارهای مختلف یا تجهیزات الکتریکی می توانند تحت ولتاژ عادی کار کنند.
استفاده از تعداد زیادی از وسایل برقی و به نسبت آن افزایش تعداد استابلایزر امری عادی است. استابلایزر عمدتا در تلویزیون، یخچال، تهویه هوا و … استفاده می شود. در واقع از این دستگاه برای جبران ولتاژ استفاده می شود. در ادامه شما را با نکاتی در خصوص سیم کشی و نصب استابلایزر در خانه آشنا می کنیم.
نصب استابلایزر در خانه
۱)نصب استابلایزر در خانه نیازمند ایمنی بسیار بالایی است. حتما سیم کشی خانه، آمپر، سوئیچ، چراغ نشانگر، دستگیره و تعادل ولتاژ را بررسی کنید.
۲)ترمینال ورودی ولتاژ را به برد سوئیچ متصل کنید و یک فیوز مناسب را بر روی برد سوئیچ نصب کنید. تا از ایمنی الکتریکی اطمینان حاصل کنید.
۳)در هنگام نصب دستگاه در خانه منبع تغذیه تجهیزات مصرف برق را به ترمینال خروجی این ابزار متصل کنید. توجه داشته باشید که ولتاژ ورودی نامی لوازم برقی باید مطابق با دستگاه باشد. آن ها را به اشتباه متصل نکنید.
۴)ابتدا سوئیچ استابلایزر را روشن کنید. تا چراغ نشانگر کار کند. کنترل کنید که آیا مقدار ولت متری که مشخص شده نرمال است یا خیر. اگر ولتاژ خروجی نرمال است. سوئیچ منبع تغذیه تجهیزات مصرفی را روشن کنید. دستگاه می تواند ولتاژ را به طور خودکار تنظیم کند.
۵)اگر تجهیزات برقی برای مدت زمان طولانی روشن بودند. لطفا آنها را خاموش کنید. تا مصرف برق کاهش یابد و طول عمر دستگاه نیز افزایش یابد.
۶) از دیگر نکات مربوط به نصب دستگاه در خانه این است که استابلایزر نباید زیاد باشد. در صورتی که ولتاژ به طور کلی کم است ظرفیت خروجی نیز کاهش می یابد. در این حالت بهتر است که بار ولتاژ استابلایزر را کاهش دهید.
۷)اگر وسایل برقی شما شامل یخچال، کولرگازی و یا پمپ های موتوری باشد. اگر جریان شروع دستگاه از جریان فیوز یا جریان استابلایزر بیش از حد نرمال خود باشد. باید یک دستگاه با بیش از سه برابر ظرفیت انتخاب کنید. در غیر این صورت ولتاژ بالا باعث آسیب به دستگاه میشود.
۸)سیم متصل به استابلایزر باید از مقطع کافی برای جلوگیری از گرم شدن و کاهش افت فشار برخوردار باشد. دستگاه اگر ظرفیتی بیش از ۲kVA داشته باشد. باید از اتصال ترمینال را اتخاذ کرده. و از سیم مسی واحد استفاده کرد. در ضمن باید پیچ های ترمینال نصب شود. تا از گرم شدن اتصال جلوگیری کند.
۹)جهت نصب دستگاه در خانه صرف نظر از متعادل کننده ولتاژ تک فاز یا سه فاز، ابتدا سوئیچ برق بار باید پس از اتصال همه سیم ها خاموش شود. پس از تایید ولتاژ خروجی نرمال، سوئیچ توان بار را روشن کنید.
در حقیقت آنچه باعث شده است که برای محافظت از وسیله های الکتریکی و الکترونیکی دست به نصب استابلایزر در خانه بزنیم. این است که استابلایزر ولتاژ هر وسیله ای را می تواند در حد نرمال خود نگه دارد. و باعث سلامت وسیله های برقی شما میشود. همین امر باعث شده است که نتوان آن را نادیده گرفت.